BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, November 7, 2009

Dobrodosli!


http://www.imdb.com/title/tt0381733/

Žanr: komedija

Uloge: Malena Alterio, Marivi Bilbao, Jose Luis Gi
Autori: Injaki Aristimunjo i Alberto Kabaljero

Na prvom je spratu ljubav u cvatu, a pored njih dve babe u ratu.

Na drugom spratu imamo samohranog tatu, i porodicu, gde se ne zna ko nosi kravatu. Na trećem spratu, Alisija jede samo salatu i traži muškarca koji pliva u zlatu, a ne kao Lucija večitog zamlatu, dok Belen samo želi redovnu platu...

’Moje drage komšije’ je komedija, koja govori o životu grupe komšija i problemima, koje imaju da se slože o svakodnevnim pitanjima.

Izuzetno duhovit scenario u dobro poznatom španskom duhu, prikazuje uobičajene životne probleme na jedan sasvim originalan, a opet realističan i zabavan način.

Zgrada ima tri sprata, a na svakom spratu su po dva stana, u kojima žive na prvi pogled sasvim obični, a zapravo veoma živopisni junaci. U prizemlju je mladi domar Emilio, koji je nasledio posao od svog oca i nema nikakvih drugih ambicija u životu, a tu je i video-klub u kome radi dvadesetpetogodišnji Pako, koji sanja da postane filmski režiser.

Na prvom spratu su dve sestre od preko 65 godina, vesela i brbljiva Visenta i cinična i sarkastična Marisa, kao i mladi i uspešni Fernando i Mauri, koji su u prilično turbulentnoj gej vezi.

Iznad njih je četvoročlana porodica, koja ima puno problema u međuljudskim odnosima, a u stanu pored samohrani otac Armando, koji je u stalnom sukobu sa majkom i sinom.

Konačno, na poslednjem spratu su mladi par Lucija i Roberto, koji su tek počeli da žive zajedno i prolaze kroz težak period odvajanja od roditelja, kao i dve tridesetogodišnje drugarice, zavodnica Alisija i zajedljiva i opsesivna Belen.

Od kada su krenuli sa prikazivanjem ’Moje drage komšije’ su brzo postale najgledanija igrana serija u Španiji.

0 comments: